0
MALZEMELER:
  • 1/2 kg ıspanak,
  • 200 gr kıyma,
  • 2 tahta kaşık zeytin yağı,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 yemek kaşığı  biber salçası,
  • 1/2 çay bardağı pirinç,
  • 1 tatlı kaşığı çemen, istenirse,
  • Tuz,
  • 1-2 su bardağı sıcak su,
YAPILIŞI:
  1. Ispanaklar bol suda bekletilerek bir kaç kez yıkanır. (Suda bekletildiğinde, elimiz ile üzerine hafif hafif vurulursa kumlar daha kolay dibe çöker.) iri doğranır.
  2. Yemeklik doğranmış soğanlar yağda ölünceye kadar kavrulur. Kıyma eklenir, kıyma suyunu salıp, çekinceye kadar kavrulur. Salçalar ilave edilir bir kaç kez çevrilir.
  3. Yıkanıp doğranmış ıspanaklar kısım kısım eklenir. Bu arada karıştırılır. Ispanaklar yumuşayıp sönünceye kadar arada karıştırarak kapak kapalı olarak kavrulur.
  4. Pirinç eklenir, pirinçler pişince ocaktan alınır. Sulu olması istenirse  1-2 su bardağı sıcak su ilave edilir.
  5. Yoğurt ile servis yapılır.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top