- 3 adet kereviz,
- 2 adet orta boy patates,
- 2 adet orta boy havuç,
- 2 adet soğan,
- 3 tahta kaşık zeytin yağı,
- 1 çay kaşığı şeker,
- Tuz,
- 1 su bardağı sıcak su veya portakal suyu,
YAPILIŞI:
- Kerevizler soyulur küp küp doğranır limonlu suda bekletilir.
- Patatesler soyulur kereviz ile aynı şekilde doğranır. Havuçlar kazınır yıkanır enlemesine doğranır.
- Yemeklik doğranmış soğan, havuç ile birlikte zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
- Şeker, kereviz ve patatesler ilave edilir, 2-3 dakika kavrulur. Tuz, bir bardak sıcak su ilave edilir kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (arzu edilirse nazik sapları ve yaprakları eklenir)
- Soğuk olarak servis yapılır.
portakallı kereviz
Yorum Gönder