MALZEMELER:- 1,5 su bardağı irmik,
- 125 gr margarin veya tereyağı,
- 1,5 yemek kaşığı çam fıstık veya istenilen miktarda iri dövülmüş ceviz,
- 1 su bardağı su,
- 1 su bardağı süt,
- 1 su bardağı şeker,
YAPILIŞI:- Yağ eritilir irmik konulur, kısık ateşte 30-35 dakika pembe kavrulur. Fıstık ilave edilir biraz daha kavrulur.
- Süt, su ve şeker eklenip karıştırılır. Kapak kapatılır, hafif ateşte ara sıra karıştırılarak suyu çektirilir.
- 15-20 dakika bekletildikten sonra üzerine 2 yemek kaşığı şeker serpilir. kapak kapatılarak demlendirilir.
- Üzeri tarçın ile süslenerek sıcak veya ılık servis yapılır.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder