Yapraklarını börek için kullandığım ıspanakların kök kısımları kalınca bu sefer çorba olarak değerlendirdim.İyikide öyle yapmışım sık sık pişer oldu artık evimizde....
MALZEMELER
1 adet havuç
3-4 avuç ıspanak kökü
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 iri diş sarmısak
2,5 su bardağı su
1 çay kaşığı kırmızıbiber,tuz
Terbiye İçin;
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
1,5 yemek kaşığı un
yarım çay bardağı su
yarım limon suyu
Tenceremize sıvıyağ ve rendelenmiş havucu alıp bir kaç dakika soteleyelim.Minik doğradığımız ıspanaklarımızı ve rendelenmiş sarmısağımızıda ekleyip biraz daha soteleyelim.2,5 su bardağı suyumuzuda ilave edip ıspanak ve havuçlar pişene kadar kaynatalım.
Diğer yandan terbiye için malzemelerimizi bir kasede iyice çırpalım.Kaynayan çorbanın suyundan da 1 kepçe alıp terbiye malzemelerimizi ılıklaştıralım ve karıştırarak çorbamıza ilave edelim.En son kırmızı pul biber ve tuz eklediğimiz çorbamızı 5 dakika kadar dinlendirip ister sade olarak istersek üzerine salçalı yağ yakarak servise sunalım.
Diğer yandan terbiye için malzemelerimizi bir kasede iyice çırpalım.Kaynayan çorbanın suyundan da 1 kepçe alıp terbiye malzemelerimizi ılıklaştıralım ve karıştırarak çorbamıza ilave edelim.En son kırmızı pul biber ve tuz eklediğimiz çorbamızı 5 dakika kadar dinlendirip ister sade olarak istersek üzerine salçalı yağ yakarak servise sunalım.
Afiyet Olsun...
Yorum Gönder