MALZEMELER:
- 125 gr yumuşak margarin, (becel kullandım)
- 2 yumurta (1 yumurtanın akı üzeri için ayrılacak)
- 1 su bardağı şeker,
- 1/2 su bardağı nişasta,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1/2 su bardağı çiğ ıspanak püresi,
- 1 paket vanilya,
- 3 su bardağı un,
- Ispanak yaprakları çiğ olarak rondoda püre haline getirilir.
- Margarin ile şeker iyice yoğurulur, daha sonra yumurta ve diğer malzemeler ilave edilir, yumuşak bir hamur elde edilir.
- Elde şekil verilir yağlanmış tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta akı sürülür ve isteğe göre malzeme ile süslenir.
- 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.
Yorum Gönder