Balığa olan aşkım aileden gelme, sahil ilçesinde oturduğum için de çevremde çok sayıda balıkçı ve balıkhane var ...Hergün olsa yerim ama işten eve geldiğimizde almaya çekinirim hep... Akşama kadar tezgahta balıkların bayatladığını düşünürüm nedense...İglo balıklar bu yönü ile benim en büyük yardımcım hem kılçıksız hem taze hemde 10 dakikada hazır
MEZGİTLİ SALATA
5-6 yaprak kıvırcık
5-6 yaprak lolorosso(dekor için bir çeşit uçları mor kıvırcık olmasada olur)
yarım demet roka
3 adet taze soğan
1 salatalık
5-6 adet minik domates
1 büyük patates
2 kaşık mısır
1 minik kurusoğan
maydanoz,1 minik havuç
3 parça iglo mezgit
Sos;
1 limon suyu
1 minik portakal suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz
Öncelikle patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.1 su bardağı su eklediğimiz tencerede haşlanmaya bırakalım.Kıvırcık ve diğer salata malzemelerini yıkayıp doğradığımızda zaten patateslerimiz çoktan haşlanmış oluyor.Salata malzemelerini isteğe göre doğruyoruz.En üste haşlanıp soğuk suya tututtuğumuz patateslerimizi koyuyoruz.
Servis esnasında 2 yemek kaşığı sıvıyağ eklediğimiz teflon tavamıza unlayıp ikiye böldüğümüz mezgitlerimizi 10 dakika pişiririp salatamızın üzerine koyalım.
Sos için malzemelerimi karıştırıp balıkların üzerinden salatamıza ilave edelim....
PÜRELİ EGE ÇİPURASI
Çipura suda kendi poşetinde 14 dakikada pişiyor ve paketin içinden bu iki parça çıkıyor.Lezzetini biz çok beğendik ama keşke içindeki balık biraz daha fazla olsaydı :)
PÜRELİ EGE ÇİPURASI(2 kişilik)
1 paket iglo ege çipurası
2 adet patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım çay bardağı süt
yarım çay kaşığı köri
kırmızı pul biber,karabiber,tuz
Çipuralarımızı paketin üzerinde yazdığı gbi kaynar suya poşeti ile atıp 14 dakika pişmeye bırakıyoruz.Bu sırada 2 patatesi küp doğrayıp çabucak haşlıyoruz.Patates ezici ile ezdiğimiz patateslermize önce sıvıyağ ,süt ekleyip püre yapıyoruz.En son baharatlarıda karıştırıp mayonez ile süsleyip poşetinden çıkarıp tabağa sosuyla koyduğumuz balığın yanında servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun...
MEZGİTLİ SALATA
5-6 yaprak kıvırcık
5-6 yaprak lolorosso(dekor için bir çeşit uçları mor kıvırcık olmasada olur)
yarım demet roka
3 adet taze soğan
1 salatalık
5-6 adet minik domates
1 büyük patates
2 kaşık mısır
1 minik kurusoğan
maydanoz,1 minik havuç
3 parça iglo mezgit
Sos;
1 limon suyu
1 minik portakal suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz
Öncelikle patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.1 su bardağı su eklediğimiz tencerede haşlanmaya bırakalım.Kıvırcık ve diğer salata malzemelerini yıkayıp doğradığımızda zaten patateslerimiz çoktan haşlanmış oluyor.Salata malzemelerini isteğe göre doğruyoruz.En üste haşlanıp soğuk suya tututtuğumuz patateslerimizi koyuyoruz.
Servis esnasında 2 yemek kaşığı sıvıyağ eklediğimiz teflon tavamıza unlayıp ikiye böldüğümüz mezgitlerimizi 10 dakika pişiririp salatamızın üzerine koyalım.
Sos için malzemelerimi karıştırıp balıkların üzerinden salatamıza ilave edelim....
PÜRELİ EGE ÇİPURASI
Çipura suda kendi poşetinde 14 dakikada pişiyor ve paketin içinden bu iki parça çıkıyor.Lezzetini biz çok beğendik ama keşke içindeki balık biraz daha fazla olsaydı :)
PÜRELİ EGE ÇİPURASI(2 kişilik)
1 paket iglo ege çipurası
2 adet patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım çay bardağı süt
yarım çay kaşığı köri
kırmızı pul biber,karabiber,tuz
Çipuralarımızı paketin üzerinde yazdığı gbi kaynar suya poşeti ile atıp 14 dakika pişmeye bırakıyoruz.Bu sırada 2 patatesi küp doğrayıp çabucak haşlıyoruz.Patates ezici ile ezdiğimiz patateslermize önce sıvıyağ ,süt ekleyip püre yapıyoruz.En son baharatlarıda karıştırıp mayonez ile süsleyip poşetinden çıkarıp tabağa sosuyla koyduğumuz balığın yanında servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun...
Yorum Gönder