0

Eşim başımın etini yedi. Şööyle iç pilavlı bir kapama yapsan da yesek diye.  Ben de bu pazar günü yaptım. Valla yaptığım en güzel pilav oldu. Soracaksınız niye diye valla tereyağdan kısmadım bir , bir bardak dolusu domates püresi kullandım iki, fırında pişti üç. Eh daha ne olsun.

Bu yılbaşı hiç hindi filan doldurmaya gerek yok. Yapın bu tarifi afiyetle yiyin.

Tavuğun üstüne salça zeytinyağı karışımı yerine Oktay Usta'dan öğrendiğim gibi fırça ile mayonez sürdüm. Böylece tavuğun üstü yanmadan nar gibi kızardı.

Malzemeler:
  • 4 adet kalçalı but
  • 3 su bardağı yıkanmış en az 20 dakika suda bekletilmiş pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 büyük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 su bardağı dolusu domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı dolusu yenibahar
  • 2 yemek kaşığı dolusu kuru nane
  • 1/2 demet maydanoz
  • Tuz ve karabiber
  • Tavukların üstüne sürmek için mayonez
  • Saoğanları kavurmak için 2 yemek kaşığı tereyağ ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve en son fırına vermeden pilavın üstüne tekrar 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
  1. Tavuk butlarını düdüklü tencerede haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Tereyağ ve sıvıyağda kavurun. İçine çam fıstıklarını daha sonra pirinçleri de katıp kavurmaya devam edin. Pirinçler kavrulunca kuş üzümü, domates püresi, nane, maydanoz, yenibahar, tuz ve karabiberini de atıp 2 dakika daha ocakta çevirin. Altını kapatın.
  2. Kare borcama kavurduğunuz pilavınızı koyun, üstünü düzleyin. Üstlerine tavukları koyun. Tavuğu haşladığınız sudan da pirinciniz kadar üstüne dökün. (1'e 1 yani)  Pilavın çeşitli yerlerine tereyağınızı da parçalayıp koyun. Tavukların üstüne mayonez sürün. 180 derece fırın da pirinç suyunu çekene kadar ve tavukların üstü kızarana kadar pişirin.

Yorum Gönder

 
Top