0



Yer elması çocukluğumdan beri çok sevdiğim bir zeytinyağlı..Sağlık için çokta yararlı olan bu yamuk yumuk ve soyması zor sebzeyi çiğ yiyenlerin sayısıda bir hayli fazla..

Ben geçen gün aldığım 1 kilo yer elmasının yarısı ile çorba ,diğer yarısı ilede zeytinyağlısını pişirdim.

Bu sebzeyi hiç denemeyenlere bol bol tezgahlardaylen 1 kere şans verin derim :)

ZEYTİNYAĞLI YERELMASI


Yarım kilo yer elması
yarım limon suyu
1 soğan
yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı şeker
bol dereotu,tuz


Öncelikle kabuğunu soyduğumuz ve büyüklüğüne göre 2 veya 3 e böldüğümüz yer elmalarını kararmamaları için limonlu suya koyuyoruz.Çelik tenceremize zeytinyağı ve küp doğranmış soğanı ilave edip orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.

Soğanlar kavrulurken yerelmalarını da ilave edelim.bir iki çevirip tuz,şeker ve pirinci ilave edelim.2 su bardağı sıcak suyumuzuda koyup yaklaşık 15 dakika yerelmaları yumuşayana kadar pişirelim.
Yemeğimiz soğuduktan sonra bol dereotu ile süsleyip servise sunalım.


Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top