MANTARLI PİLAV
Malzemeler 2 su bardağı pirinç
15 adet mantar
2 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı etsuyu
1/2 demet dereotu
Tuz
Yapılışı
Tencerede tereyağını eritelim. Mantarları uzunlamasına ince ince keselim. Terayağda biraz kavuralım. Üzerine pirinçlerimizi ilave edip biraz daha kavuralım. Et suyumuzu ekleyelim. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Üzerine ince doğradığımız dereotlarını serpip pilavımızı demlemeye bırakalım. Servis yaparken pilavı alt üst karıştıralım. Servis tabaklarına koyup afiyetle yiyelim.
MANTARLI PİLAVIN ŞİFASI
01. Anne sütünü artırır.
02. İdrar söktürür.
03. Vücuda enerji verir ve vücudu kuvvetlendirir.
04. Yüksek tansiyonu düşürür.
05. Hazmı kolaylaştırır.
06. Vücuttaki fazla suyu çekerek vücudun toksit maddeleri uzaklaştırmasına yardımcı olur.
07. İshali keser.
Yorum Gönder