Mısır' ın en ünlü yemeklerinden biri olarak kabul ediliyor. Çok sağlıklı, doyurucu ve lezzetli. Haşlanmış nohut da vardı ama ben koymadım. Malzemeleri artırıp azaltabilirsiniz.
MALZEMELER:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı pirinç,
- 1 su bardağı boncuk (düdük) makarna,
- 3 su bardağı su,
- 2 diş sarımsak,
- Tuz,
- 2 adet soğan,
- 3-4 adet karanfil,
- 3 yemek kaşığı domates salçası veya 1 su bardağı domates sosu,
- 1 yemek kaşığı beyaz sirke,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 2 diş sarımsak,
- 1/2 çay kaşığı kimyon,
- 1/2 çay kaşığı tarçın,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı pul biber,
- Mercimek ve pirinç ayrı kaplarda 30 dakika ıslatılır.
- İri doğranmış soğanlar ve ezilmiş sarımsak, 1 çay bardağı sıvı yağında kahverengileşene kadar devamlı karıştırılarak kavrulur. Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine alınır.
- Makarna tuzlu kaynayan suda haşlanır, süzülür. 1 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz ve karabiber eklenir karıştırılır.
- Sosun yapılacağı tencereye, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 su bardağı su, tuz, ezilmiş sarımsak, karanfil, beyaz sirke, domates sosu veya domates salçası ve diğer baharatlar eklenir 20-25 dakika kaynatılır.
- Kavrulan soğanlardan kalan yağın içerisine 3 su bardağı su, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 diş ezilmiş sarımsak ve tuz konulur kaynatılır. Kaynadıktan sonra ıslatılarak kabartılmış ve süzülmüş mercimek ve pirinç ilave edilir, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir.
- Buraya kadar kosharimizin malzemeleri hazırlanarak servise hazır hale geldi.
- Servis tabağına sırası ile, mercimek-pilav karışımı, makarna, sos ve kavrulmuş soğan kat kat konularak servis yapılır.
- Mısır' lılar gibi katmanlar halinde servis yapılabildiği gibi , karıştırıp servis tabağına alınır, üzerine sos dökülür, en üstüne de kızarmış soğan konulur.
Yorum Gönder