MALZEMELER:- 1 adet küçük boy karnabahar,
- 1 adet soğan,
- 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
- 3-4 diş sarımsak,
- 200 gr kıyma,
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, karabiber,
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası,
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası,
- Tuz,
YAPILIŞI:- Yemeklik doğranmış soğanlar zeytin yağında biraz pembeleştirilir, kıyma ilave edilir, kıymanın rengi değişinceye kadar kavrulur. Salça, kırmızı toz biber, rendelenmiş veya incecik doğranmış sarımsak eklenir, salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavrulmaya devam edilir.
- Çiçeklerine ayrılmış ve yıkanmış karnabahar ilave edilir, kapak kapalı olarak ara sıra karıştırarak yaklaşık 10 dakika kadar kavrulur.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir, karnabaharlar yumuşayıncaya kadar , kısık ateşte pişirilir. Pişmesine yakın tuz atılır.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder