MALZEMELER:- 1 adet küçük boy karnabahar,
- 1 adet soğan,
- 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
- 3-4 diş sarımsak,
- 200 gr kıyma,
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, karabiber,
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası,
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası,
- Tuz,
YAPILIŞI:- Yemeklik doğranmış soğanlar zeytin yağında biraz pembeleştirilir, kıyma ilave edilir, kıymanın rengi değişinceye kadar kavrulur. Salça, kırmızı toz biber, rendelenmiş veya incecik doğranmış sarımsak eklenir, salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavrulmaya devam edilir.
- Çiçeklerine ayrılmış ve yıkanmış karnabahar ilave edilir, kapak kapalı olarak ara sıra karıştırarak yaklaşık 10 dakika kadar kavrulur.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir, karnabaharlar yumuşayıncaya kadar , kısık ateşte pişirilir. Pişmesine yakın tuz atılır.
Afiyet olsun...
Benzer Yazılar
Ispanaklı Çanak KöfteArtık çok daha fazla birlikte olacağız ve bir türlü yayınlayamadığım tarifleri kısa bir sürede tamam[...]
Dec 19, 2013
Havuçlu Et Yemeği Ne yemek yapsam acaba diye kararsız kaldığımda hep bu nefis ve pratik yemek aklıma gelir&[...]
Jan 29, 2014
Kıymalı Patates YemeğiDışarısı buz gibi...Eminim eve geldiğinizde şöyle dumanı üstünde bir patates yemeği olsa,yanına şöyl[...]
Dec 13, 2013
Yalvaç keşkeği tarifiMALZEMELER1 kg tuzlu kuru et ya da 1 kg kemikli kuzu eti, yeteri kadar su1 su bardağı haşlanmış nohu[...]
Jan 10, 2014
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.