0

Malzemeler:
  • 3 adet kereviz,
  • 1-2 adet havuç,
  • 1 adet soğan,
  • 1/2 su bardağı portakal suyu,
  • 2-3 yemek kaşığı ince doğranmış portakal kabuğu,
  • 1 çay kaşığı şeker,
  • 3 tahta kaşığı zeytin yağı,
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Kerevizler saplarının dibinden kesilir soyulur, kuşbaşı doğranır, limonlu suda bekletilir. Kerevizlerin kök kısmına yakın dallarının arasındaki taze sapları ve yaprakları alınır, yıkanır, iri doğranır.
  2. Küçük doğranmış soğan, verev kesilmiş havuçlar,zeytinyağında bir kaç dakika  pembeleşinceye kadar kavrulur.
  3. Üzerine  doğranmış kereviz, sapları, yaprakları, şeker, portakal kabuğu, tuz ve portakal suyu eklenir.
  4. Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Portakal suyu az gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz).
  5. Soğuduktan sonra ince kıyılmış maydanoz veya dereotu ile süsleyerek  servis yapılır.

Yorum Gönder

 
Top