Malzemeler:
- 3 adet kereviz,
- 1-2 adet havuç,
- 1 adet soğan,
- 1/2 su bardağı portakal suyu,
- 2-3 yemek kaşığı ince doğranmış portakal kabuğu,
- 1 çay kaşığı şeker,
- 3 tahta kaşığı zeytin yağı,
- Tuz,
- Kerevizler saplarının dibinden kesilir soyulur, kuşbaşı doğranır, limonlu suda bekletilir. Kerevizlerin kök kısmına yakın dallarının arasındaki taze sapları ve yaprakları alınır, yıkanır, iri doğranır.
- Küçük doğranmış soğan, verev kesilmiş havuçlar,zeytinyağında bir kaç dakika pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Üzerine doğranmış kereviz, sapları, yaprakları, şeker, portakal kabuğu, tuz ve portakal suyu eklenir.
- Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Portakal suyu az gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz).
- Soğuduktan sonra ince kıyılmış maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis yapılır.
Yorum Gönder