0

Muhallebi tarifi her daim yaptığım tarif, pastaların kreması olarak da bu tarifi kullanıyorum. Pastalara krema yaparken unu tam bir bardak dolusu oluyor. Bir de içine toz krem şanti koyuyorum.

Karamel yapmayı ilk defa denedim. İki adet püf noktası var. Birinci toz şeker tencereye konunca tahta kaşıkla karıştırılmayacak. Tencereyi sallayarak karıştıracaksınız. Eğer kaşıkla karıştırsanız sert cam parçaları gibi şekerleriniz oluyor. İkinicisi şeker eriyik haline geldiği anda kapatıyorsunuz. Yoksa karamel yanıyor. Benim ki biraz yanık koktu.

Malzemeler:
  • 1 kilo süt
  • 1 su bardağının içine 2 silme kaşık nişasta, kalanı un. Toplamda 1 su bardağından 1 parmak eksik olacak
  • 1 su bardağı şeker
  • Varsa damla sakızı ben bir de Dr. Oetker'in gourmet vanilyasını kullandım. ikiside şart değil.
  • Karamel için 1/2 su bardağı ceviz, 1 su bardağı şeker.
Yapılışı:
  1. Sütün içine şekeri, unu koyun ve içine önce bir el blendırı daldırın. Tüm malzeme karışsın. Sonra ocağın üstüne koyup pişirmeye başlayın. Kaynayınca damla sakızı atmak isterseniz atabilirsiniz. Göz göz pişince ocaktan indirin içine vanilyasını katın. İçine en az 5 dakika süre ile el blendırı veya mikser daldırın ve çırpın. Ne kadar uzun çırparsanız o kadar güzel olur. Kaselere bölüştürün.
  2. Şekeri yanmaz bir tavaya koyun. İçine de cevizleri atın. Tencereyi arada bir sallayarak karıştırın. İçine kaşık sokup karıştırmayın. Şeker önce kızacak ve eriyecek. Eriyik halini alınca altını kapatın. Yanmaz kağıt üstüne cevizli eriyinizi dökün. Soğuyunca donacak. Elinizle kırarak tatlıların üstüne koyun.

Yorum Gönder

 
Top