SARMISAK SOSLU KAVURMA
Malzemeler1000 gr. dana kuşbaşı
30 gr. tereyağı
50 gr. yoğurt
4 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sirke
Tuz, karabiber, pulbiber
2 bardak etsuyu
Yapılışı
Kuşbaşı etimizi düdüklü tenceremize yağ ve su koymadan koyalım ve etler suyunu bırakıp tekrar
çekene kadar pişirelim. Daha sonra normal bir tencereye aktarıp üzerine sıcak su ekleyip etler yumuşuyana
kadar kısık ateşte pişirelim. Etler piştiğinde delikli kepçe ile etleri çıkarıp kalan etsuyuna ezilmiş sarmısakları, sirkeyi, tuzu, karabiberi ve yoğurdu ekleyip sarmısaklı sosumuzu elde edelim. Hazırladığımız bu sosu servis tabağına aldığımız etlerin üzerine gezdirelim. Tereyağında kızdırdığımız kırmızı pulbiberini de en üstte gezdirip afiyetle yiyelim.(Ben bayat ekmekleri küçük dilimleyip servis tabağının altına koydum nefis oldu.)
SARMISAK SOSLU KAVURMANIN ŞİFASI
1. İştah açıcıdır.
2. Gut ve mafsal iltihabında faydalıdır.
3. Mide gazında faydalıdır.
4. Kabızlığa iyi gelir.
Yorum Gönder