Sevgili Yasemin'in düzenlediği yeni yıl etkinlik tariflerine aslında çok daha özendi birşeyler hazırlamak isterdim ama bu aralar mutfakta çok zaman geçiremediğim için hepsinin toplam hazırlanma ve pişme süresi 45 dakika olan bu tabağı paylaşmaya karar verdim...Eee nede olsa yeni yıl bu sene cuma akşamı ve evde kutlayacak olan bir çoğumuz büyük ihtimalle geç gidecek evlerine:)
FIRINDA TAVUK BAGET
8 adet derisi çıkartılmış baget
1 tatlı kaşığı kekik
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı köri
2-3 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kırmızı biber
-1 adet fırın torbası-1 tatlı kaşığı un
Genişçe bir karıştırma kabına tavuk bagetlerimizi ve bütün baharatlarımızı ilave edip iyice harmanlayalım.Fırın poşetimizin içine bir miktar un ilave edip heryerine değmesini sağlayalım. Tavuklarımızı sosu ile poşetin içine yerleştirip poşeti kürdan yardımı ile bir iki yerinden delelim.200 derece ısılı fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirelim.
İÇ PİLAV
250 gram minicik doğranmış kuzu kara ciğeri
1 kurusoğan
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı yenibahar,1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı kuru nane,tuz
4 su bardağı tavuk suyu veya normal su
yarım çay bardağı sıvıyağ,1 yemek kaşığı tereyağ
yarım demet dereotu ve maydanoz
Pilav tenceremize minik yağ ve dolmalık fıstıklarımızı ilave edip fıstıklar pembeleşene kadar kavuralım. Minik doğradığımız soğanımızıda ilave edip biraz kavurduktan sonra ciğerlerimizi ekleyelim.Ciğerlerin rengi dönünce pirinci de katarak biraz daha kavuralım .En son baharatlarımızı ve suyunu koyalım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Altını kapatmaya yakın minik doğradığımız maydanoz ve dereotumuzu ilave edelim ve tencere ile kapak arasına havlu kağıt koyup yaklaşık 10 dakika dinlendirdikten sonra büyükçe bir servis tabağına koyduğumuz iç pilavımızın ortalarına bagetlerimizi koyarak servis yapalım.
Afiyet Olsun..
Ben çok yakıştırdığım çin patates püresi ile servis yaptım....
FIRINDA TAVUK BAGET
8 adet derisi çıkartılmış baget
1 tatlı kaşığı kekik
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı köri
2-3 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kırmızı biber
-1 adet fırın torbası-1 tatlı kaşığı un
Genişçe bir karıştırma kabına tavuk bagetlerimizi ve bütün baharatlarımızı ilave edip iyice harmanlayalım.Fırın poşetimizin içine bir miktar un ilave edip heryerine değmesini sağlayalım. Tavuklarımızı sosu ile poşetin içine yerleştirip poşeti kürdan yardımı ile bir iki yerinden delelim.200 derece ısılı fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirelim.
İÇ PİLAV
250 gram minicik doğranmış kuzu kara ciğeri
1 kurusoğan
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı yenibahar,1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı kuru nane,tuz
4 su bardağı tavuk suyu veya normal su
yarım çay bardağı sıvıyağ,1 yemek kaşığı tereyağ
yarım demet dereotu ve maydanoz
Pilav tenceremize minik yağ ve dolmalık fıstıklarımızı ilave edip fıstıklar pembeleşene kadar kavuralım. Minik doğradığımız soğanımızıda ilave edip biraz kavurduktan sonra ciğerlerimizi ekleyelim.Ciğerlerin rengi dönünce pirinci de katarak biraz daha kavuralım .En son baharatlarımızı ve suyunu koyalım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Altını kapatmaya yakın minik doğradığımız maydanoz ve dereotumuzu ilave edelim ve tencere ile kapak arasına havlu kağıt koyup yaklaşık 10 dakika dinlendirdikten sonra büyükçe bir servis tabağına koyduğumuz iç pilavımızın ortalarına bagetlerimizi koyarak servis yapalım.
Afiyet Olsun..
Ben çok yakıştırdığım çin patates püresi ile servis yaptım....
Yorum Gönder