0
Ciğeri genelde arnavut ciğeri şeklinde ayranıyla -lavaşıyla beraber höpürdetmeyi seven ben malesef bu sıralar hayatımdan kızartma /lavaş vb.şeyleri çıkardığım için bu sefer sote olarak yaptım.Her zamanki gibi suyunu iyice çektirdiğim için ben çok sevdim....


CİGER SOTE
500 gram kuzu ciğeri(kara)
1 adet piyazlık doğranmış kurusoğan
1 adet jülyen doğranmış kapya(kırmızıbiber)
1 çorba kaşığı zeytinyağı(siz arttırabilirsiniz)
1 adet halka doğranmış çarliston biberi
5 yemek kaşığı domates rendesi
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı şeker,karabiber,tuz,kekik,kırmızıbiber

Teflon tenceremize önce soğan ,şeker ve yağı ilave edip biraz pembeleştiriyoruz.Daha sonra biberlerimizi de ilave edip 2 dakika boyunca karıştırmadan sotelenmesini sağlıyoruz.En son domates rendesi,salça ve küp doğranmış ciğerimizi ilave bir beş dakika kavurduktan sonra yarım su bardağı sıcak su ekleyip ciğerlerimizi pişmeye bırakalım.


Ciğerlerin piştiğini kontrol edip en son tuz ve baharatlarımızı ilave edelim.Yemeğin suyu kalmışsa ocağın altını en yüksek derecede açıp tencerenin kapağınıda açarak bir kç dakika suyunu çektirelim.
Sumaklı soğan salatası ile servis yapalım...

Afiyet Olsun....

Yorum Gönder

 
Top