0
Malzemeler:
  • 400 gr brokoli,

  • 1 adet kabak,

  • 1 adet havuç,

  • 2 su bardağı yoğurt,

  • 2 yemek kaşığı un,

  • 1/2 limon suyu,

  • Tuz,

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,

  • 1 yemek kaşığı tereyağı,

  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı,

  • 1 tatlı kaşığı nane,

Yapılışı:
  1. Brokoli, küçük doğranmış havuç ve kabak üzerini geçecek kadar su ilave edilerek haşlanır, Bilendır ile ezilir.

  2. Ayrı bir kabın içinde yoğurt, un, ve limon suyu karıştırılır. Kaynayan çorbanın suyudan alınır yoğurt karışımına konulur tekrar karıştırılır.

  3. Sonra bu karışım yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. Bir iki dakika kaynatılır, ocaktan alınır.

  4. Tavada tereyağı eritilir biber ve nane eklenir, kızdırılır, çorbanın üzerine dökülür.

Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top